Сиди: Кирил Петков трябваше да си подаде оставката на 20 август

ВМРО бере негативите от коалицията си с ГЕРБ, заяви кандидатът за депутат

27.10.2021 | 21:33 Редактор: Елеонора Танева

ВМРО внесе жалба във Върховния административен съд  да бъдат анулирани всички актове и решения, подписвани от Кирил Петков като министър. Решението е взето след като Конституционният съд се произнесе, че указът на президента Румен Радев от 10 май за назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката в първото служебно правителство на Стефан Янев е противоконституционен.

"Очаквам съдът да отхвърли жалбата ни. Кирил Петков трябваше да си подаде оставката още на 20 август. Той не го направи, а това щеше да бъде най-достойно", заяви кандидатът за депутат от ВМРО Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR". 

Той очаква Кирил Петков да подаде жалба в съда, за да се защити. 

"В КС той няма право на защита. Той не се интересува от чувствата на Кирил Петков. По наказателното производство той ще може да се защити", подчерта Сиди. 

Кандидатът за депутат не вярва следващото Народно събрание за образува стабилно управление. 

"Има тежко разделение в обществото, чака се пак месията, който да ни спаси. Това трябва да спре, да не слушаме фалшиви новини и черна пропаганда. Хората мислеха, че това ще е Слави Трофонов, но бяха излъгани. Трябва да се мисли с разум", коментира Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Според него ВМРО обира негативите от коалицията си с ГЕРБ.

"Демократична България започна да бие по коалиционния партньор на ГЕРБ, защото така им беше по-лесно. Проведе се и много тежка кампания срещу ВМРО. Ние отнесохме негативите на това упрамлевие, а днес ГЕРБ продължава да бъде първа политическа сила. През ВМРО направи добър резултат.  А през юли направихме тежка грешка, за която се извиняваме на нашите избиратели, не харесаха коалицията ни с Марешки", подчерта кандидат-депутатът от ВМРО. 

Той уточни, че и сега са имали предложения за коалиране, но са отказали. 

Сиди разкритикува начина на въвеждане на "зеления сертификат" у нас.

"Аз притежавам такъв, защото съм ваксиниран, но виждам какво означава да дискриминираш някого. Беше глупост въвеждането от вторник за четвъртък. 
Ако е нуждо, да се въведе локдаун, за да спрат да умират хора", призова Сиди.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 2
Сюн
преди 2 години
Продължаваме Промяната, всички сме с вас!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 3
Кирил скоро Премиер!
преди 2 години
На 14 го правим премиер Кирил Сигнализирай за неуместен коментар