Социалист: "Зеленият сертификат" ни раздели, здравната система не е подготвена

"Служебният кабинет свърши доста добри неща, но ще продължава да носи критики", каза Владимир Маринов

27.10.2021 | 21:46 Редактор: Жаклина Иванова

Знаел ли е президентът Румен Радев при подписването на указа, че Кирил Петков към този момент е имал двойно гражданство?

"По-важният въпрос е поведението на г-н Петков. Едва ли можем да обвиним президента, че не е изпълнил функциите си и е трябвало да прави разследване кой лъже в подписаните декларации и кой не. За невярна информация в декларацията се носи наказателна отговорност. Ако допуснем, че г-н Радев не е знаел, то Кирил Петков е знаел със сигурност", посочи Владимир Маринов от "БСП за България" в студиото на "Денят ON AIR".

Според него няма как Петков да не се е информирал предварително кое трябва да знае, както и кое е вярно и кое не.

"При него лъжата е хронична. Той не е излъгал само в тази декларация", подчерта социалистът.

Маринов каза, че "БСП за България" е стабилна, предсказуема и прозрачна политическа формация.

"Ние бяхме тези, които не поставихме нито веднъж въпроса за постове. Тези, които не поставихме условия преди да се договорим за политики. Недоумявам защо, когато стигаме до единомислие в политиките, като опре въпросът до постове, и стават скандалите", заяви събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му от "БСП за България" са показали на обществото, че могат да водят диалог с всеки.

"Ясно изразихме решението си за подкрепа на кандидат-президентската двойка Радев и Йотова. Тази подкрепа е факт. Ще бъдат направени опити до 14 ноември да се вкара клин в отношенията между БСП и кандидат-президентската двойка", смята социалистът.

Според Маринов е необходима стабилност, която в момента била по-важна от всичко останало.

"45-ият и 46-ият парламент имаха достатъчно време да покажат каква е промяната. Нито ние, нито обществото успяхме да я видим обаче. Има явно доказани политически формации, които могат да обещаят много неща, но в своята цялост няма как да бъдат изпълнени, или попадайки в парламента, вече нямат желание да пристъпят към тяхното изпълнение", добави той.

Социалистът коментира и Ковид мерките у нас.

"Зеленият сертификат" раздели обществото ни. Подходът не беше правилен. Обществото трябваше да бъде подготвено. Ние знаехме какво ни очакваше", посочи събеседникът.

Маринов смята, че голяма смъртност е породена от това, че здравната ни система не е подготвена да поеме такива кризи.

"Служебният кабинет свърши доста добри неща, но ще продължава да носи критики, докато такива хора като министър Кацаров продължават да бъдат начело", заяви социалистът.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК