Сняг тази зима ще има, още през ноември!

В София кърпят дупки преди застудяването

27.10.2021 | 17:51 Редактор: Елеонора Танева

Тази година първият сняг ще падне в средата на ноември, прогнозират синоптиците. Те очакват мека зима, а Столичната община вече е готова да я посрещне. Част от подготовката за зимния сезон е ремонтът на 24 улици в града.

Предстоящата зима ще бъде с неособено дълги студени периоди, през които обаче температурата ще стига до минус 20 градуса. Въпреки това очакванията на синоптиците са да е по-студено от миналата година.

"По-съществено застудяване, придружено от валежи от сняг в равнините, ще има най-вероятно след 15 ноември", прогнозира климатологът Симеон Матев.

Повече сняг и здрав студ може да очакваме през декември и януари, а през втората половина на зимата времето ще е по-топло от обичайното.

"В планините ще се радват на достатъчно снежна покривка за практикуване на снежните спортове, а в равнините отново ще бъдем изненадани от снеговалежи посред зима", добави Матев.

А Столичната община използва последните топли седмици от годината, за да подготви улиците за зимата.

"Сега е моментът да се направят с топъл асфалт фирмите да носят гаранция на свършената работа. Зимата ще се появят някъде дупки. Там като ремонтираме, това налага през пролетта да се влезе с топъл асфалт, да се изреже, да се направи пак, което са допълнителни средства", заяви зам.-кметът на София Ангел Джоргов.

От управата на София уверяват, че има достатъчно средства за зимното почистване на града.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години