Фънки: Българите имаме манталитет на идиоти

Концертни зали, театри и кина работят при 30% капацитет

27.10.2021 | 19:14 Редактор: Искра Ангелова

Противоепидемичните мерки масово не се спазват, сигнализират зрители на Bulgaria ON AIR. Здравните власти са категорични - "зеленият сертификат" не отменя задължителното носене на маска и спазването на дистанция. Изискване, с което публиката на концертите не се съобразява.

Концертни зали, театри и кина работят при 30% капацитет и срещу представяне на "зелен сертификат". И макар мерките да са задължителни, маските на концерта на Любо Киров, събрал близо 10 000 души в "Арена Армеец", бяха по-скоро изключение от правилото. За това сигнализираха зрители, присъствали на събитието във вторник. 

Сред зрителите в "Арена Армеец" е и певицата Мариана Попова, която миналия месец отправи критики за неспазване на мерките на концерта на Лили Иванова в Пловдив. Проблемът обаче има не само здравен аспект. 

"Шоубизнесът умря за мен. Това е пълна трагедия. Правят се опити за някакви отчаяни опити да се правят някакви концертчета, такава каша. Как да го обясниш на Red Hot Chili Peppers това, че в скапаната България има изискване за 30%, те ще ми се смеят. Да не са луди да дойдат", коментира Фънки.

За разлика от концертите, "зеленият сертификат" показа директен червен картон на театрите. Сатиричният театър остана празен заради нищожния брой ваксинирани сценични работници. 

"Ние затворихме театъра. До неделя театърът не работи. Тези хора, които издадоха заповедта, съвсем доскоро обясняваха как няма Ковид-19. Същият този министър. "Зелените сертификати" са много хубаво нещо, само че трябва да сме ваксинирани, а като не сме - как да стане, ти озлобяваш хората, отказваш ги", заяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

Здравните власти са категорични - с ваксина или без, маските остават задължителни в закритите обществени пространства.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: БГНЕС  / Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
беден
преди 2 години
щом маските предпазват сертификата да се бутне там дето слънце не грее на тея дето съчиниха и него Сигнализирай за неуместен коментар