Борисов: Радев говори като мафията, докара България до трагично положение

Лидерът припомни, че от ГЕРБ са предупреждавали, че ще се наложи да се бракуват ваксини

27.10.2021 | 14:30 Редактор: Теодора Патронова
Борисов: Радев говори като мафията, докара България до трагично положение

Бойко Борисов се включи на живо от Басарбовски манастир "Св. Димитър". Той показа ампула от ваксина срещу Ковид-19, чийто срок на годност е 30 септември, като заяви, че с разрешение на ЕК срокът на препарата на Pfazer се е удължил до декември.

"Претенцията ми към Радев и министъра, трудно ми е да го нарека министър на здравеопазването, тъй като той трябва да е министър на болестта и смъртта. Киселото мляко в магазина, когато му изтече срокът на годност, магазинерите му намаляват цената. Да, може да е малко по-вкиснато, но е безвредно и хората го изяждат на по-ниска цена. Когато спрях ваксината на AstraZeneca, се обяснявах от сутрин до вечер. Обяснявах, че това е най-евтината ваксина и сме я поръчали в големи количества, за да спестим парите на данъкоплатците. Като даде дефекти, ние я спряхме, отидохме в Европа, срещата бе във Виена, и изведнъж в България дойдоха 3 млн. ваксини", обясни той.

Борисов припомни, че са предупреждавали, че ще дойде момент, в който ще се наложи да се бракуват ваксини.

"И вместо Кацаров да излезе и да настоява да се ваксинираме с пресните ваксини, а не с удължения срок, те обясняваха нещо друго: "Мафията ще ви плаши със статистиката от пандемията". Това го е казал Радев. А вчера казва съвсем друго: "Има рязко нарастване на случаите. Само с мерките ще преодолеем това препятствие". Сиреч мафията говори", заяви Борисов. 

"Румен Радев и министрите му докараха България до толкова трагично положение, че вече само Господ може да спаси хората", заяви пред младежи от ГЕРБ Борисов.

По думите му служебният кабинет е изтеглил трети дълг.

"Първо изтеглиха 300 милиона, след това два пъти по 500 милиона. Държавните ценни книжа, които заложиха вчера, са на 0,53% лихва. Когато ние теглихме дълг в началото на годината, той беше с отрицателна лихва. Това показва на международните пазари, че дори българският финансов пазар няма доверие на това провалено управление. От - 0,7% при нас до 0,53% лихва при Радев означава, че младите българи ще трябва да платят над 1,2% лихва", каза още Борисов.

Той подчерта, че финансовите и икономическите министри в двата служебни кабинета се провалиха напълно.

"Защо Асен Василев се смята за успешен финансов министър, когато лихвите му хвърчат нагоре и задължават българите? Имам въпрос и към Кирил Петков - защо се тегли дълг през месец, нали имаше големи инвестиции и висока събираемост?!", попита Борисов, пише dnes.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Илиана
преди 2 години
Този човек Борисов, по прякор тиквата, защо още не е в затвора??!!!!? Защо България още търпи мутри??!?! Какво става?? Толкова ли е трудно този да го тикнете в решетките, където му е мястото, заедно с Пеевски, Доган, Октай, Тома Биков, Костов. Доказателства има много!!!!! Или и Вие искате да крадете?!?!? Сигнализирай за неуместен коментар