Груби грешки при ремонта на козирката довели до срутването ѝ

Нелеп инцидент, заяви директорът на "Аварийна помощ и превенция" към СО Красимир Димитров

26.10.2021 | 17:52 Редактор: Здравко Черкезов

Грешка при извършването на ремонтни дейности е най-вероятната причина за срутването на козирка от жилищен блок в столичния квартал "Сухата река". 

Малко след 19:00 ч. снощи силен тътен стряска хората от блок 18 в столичния квартал "Сухата река". Ранен е домоуправителят на входа. Той е в  "Пирогов" без опасност за живота. 

До ремонта се стига след теч на козирката. Хората от входа събрали пари и решили сами да извършат ремонтните дейности. Тази сутрин екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община разчистиха и обезопасиха мястото на инцидента. 

"Нелеп инцидент! Строителят, който извършва ремонта, е направил куп от грешки. Първо, при обрушването на козирката отдолу е имало хора, което е недопустимо. Второ, тръгнали са да премахват страничната стена, без да има дрегери, които да застанат под самата козирка", заяви на директорът "Аварийна помощ и превенция" към СО Красимир Димитров.

В 14-етажната сграда живеят над 50 семейства. За инцидента е сезирана администрацията на район "Подуяне", която започва проверка на документите на етажната собственост.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
А грешки на проектанта не са ли открити, козолна плоча, оставена да лежи върху тухли! Цяло чудо, как не е паднала по-рано! Сигнализирай за неуместен коментар