Борисов: Ако ГЕРБ управляваше, вече щеше да има 70% ваксинирани

Да се обединим за темата ваксиниране, каквото кажат ще направим, заяви лидерът на ГЕРБ

26.10.2021 | 14:54 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Ако ГЕРБ управляваше, вече щеше да има 70% ваксинирани

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е убеден, че при тяхно управление над 70% от българите щяха да са ваксинирани срещу коронавируса.

"С добро, със зло, щяхме да сме спасили народа, младежта да е на училище и всички да си живеят живота", заяви той.

Борисов отново обвини президента Румен Радев,  че еднолично ръководи служебното правителство, а на премиера Янев дори не му се чува гласа.

Той призова всички партии да се обединят около ваксините.

"Да кажат какво искат от нас. Каквото кажат ще направим, а не да мрънкат от сутрин до вечер и да дават пример с Москва. Месеци наред давахме личен пример с ваксинацията. Говорихме за това. Виждам, че сега узряха за това и сега всички заговориха за ваксини. Хайде по темата ваксиниране да се обединим“, добави лидерът на ГЕРБ цитиран от dnes.bg.

Според него здравните мерки, наложени сега, убиват бързите темпове на ваксинация, защото се дават "зелени сертификати" и на хората с една доза.

"Сега тестове се купуват до изборите. Ама държавата и народа ще ги има и след изборите. Сега имаме над 70 000 карантинирани. С по 5000 карантинирани на ден, ако продължим така, по време на изборите ще имаме над 100 000 карантинирани. Как ще гласуват тези хора? Децата искат да ги тестват, но родителите или учителите да не се ваксинират", попита Борисов.

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК