Случайно? Пеевски, Карадайъ и Борисов ваксинирани от една и съща сестра

Главната медицинската сестра на "Софиямед" се оказа най-натоварената в болницата

25.10.2021 | 20:15 Редактор: Елеонора Танева

В рамките на шест месеца Бойко Борисов, Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ се ваксинираха в една и съща болница, при една и съща медицинска сестра. 

Три снимки, трима политици, една жена. Главната медицинска сестра на столичната болница "Софиямед" Магдалена Серафимова е свързващият елемент между лидера на ГЕРБ и едни от най-разпознаваемите лица на ДПС. От болницата коментираха, че именно тя е човекът, който е поставил най-много ваксини.

"Тя е част от ваксинационния екип, не е избор на ВИП персони, тя е най-натоварената. На първо място е с много дълъг стаж, второ е много опитна", съобщи Д-р Иван Колчаков, член на ръководството на УМБАЛ "Софиямед".

Първи по време на ваксинация е лидерът на Движението Мустафа Карадайъ, ваксинирал се през април. Последван от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов през август. До петък, когато бустерна доза си постави активът на ДПС, начело с Делян Пеевски. Във всички тези моменти обаче главната сестра е на разположение. Сега обаче е в отпуск. А в социалните мрежи се разпространяват десетки колажи с пациенти, ваксинирани от старша сестра Серафимова.

Ваксинирането на известни личности и обявяването им в медиите има за цел да стимулира ваксинацията, посочват още от болницата. 

"Това не е необичайно събитие, през нашата болница се поставят ваксини на много високопоставени личности. Но няма да ги обявявам. Когато трябваше да се правят PCR тестовете на народните представители от 46-тото Народно събрание, половината минаха оттук, половината през ВМА", уточни д-р Колчаков.

Лечебното заведение се превърна и в декор за важни изяви на Бойко Борисов, докато беше премиер в оставка. Само ден след петата операция на коляното му заради скъсан менискус през април Борисов се разходи из болничните стаи и поговори с пациентките. 

В "Софиямед" приемат с усмивка твърденията, че са новата болница на властта.

"Правителствената болница беше известна като болница на привилегированите. Нашата болница е достъпна за всички български граждани", уточни медикът.

Сред ВИП пациентите на болницата са били също Кирил Домусциев и Слави Трифонов. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК