Карадайъ: Служебният кабинет е бухалка срещу хората, Радев погазва Конституция

Президентската институция има основна вина за политическата криза, заяви лидерът на ДПС

24.10.2021 | 11:55 Редактор: Елеонора Танева
Карадайъ: Служебният кабинет е бухалка срещу хората, Радев погазва Конституция

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и кандидат на Движението за президент посети Разградско, където се запозна подборно със сигналите за полицейски тормоз над възрастни граждани и хора с увреждания в селата от региона. 

"Тези, които сплашват и тормозят избиратели, нарушавайки правата им, не са достойни гражданин нито на България, нито на Европейския съюз. Ще уточня кои са те - Румен Радев, който назначи служебно правителство с министър на вътрешните работи Бойко Рашков и неговите гавази, които са взели униформи явно от разградския театър", възмути се Карадайъ.

Граждани се оплакват, че им искат обяснения, карат ги да подписват протоколи и така се опитват да ги сплашат. От ДПС - Разград са подали жалба в прокуратурата, адвокати завеждат дела.

"В момента президентската институция има основна вина за политическата криза. Целта на служебния кабинет не е да бъде бухалка срещу хората, а да организира провеждането на нормални избори. Не чрез милиционерщина да произвежда изборен резултат", каза още кандидат - президентът.

Снимка: ДПС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
О' Нуф Рий II
преди 2 години
Моите уважения но, да твърдиш, че Турция е твоя родина а, да се кандидатираш за президент на България, ми идва в повече. Затуй, Мустафата, ако има морал, би трябвало, да си наложи автоцензура на приказките. Така мисля. Сигнализирай за неуместен коментар