Костадин Ангелов: Звънят ми стотици да ме питат дали ги ваксинират с Pfizer с изтекъл срок

Там, където свършва информацията, започва конспирацията, подчертава бившият здравен министър

24.10.2021 | 08:29 Редактор: Елеонора Танева
Костадин Ангелов: Звънят ми стотици да ме питат дали ги ваксинират с Pfizer с изтекъл срок

Бившият здравен министър Костадин Ангелов съобщи във Facebook, че все по-често получава обаждания от хора, които са се ваксинирали, но са притеснени, че това е направено с партида с изтекъл срок на годност.

"Безхаберието на Стойчо Кацаров доведе до поредна паника сред българските граждани! През последния час получих стотици съобщения, свързани с ваксината на Pfizer. Хората са притеснени, че флаконите, с които се ваксинират са с изтекъл срок на годност", написа Ангелов в профила си.

Той уточнява, че още през септември производителите на Pfizer са получили одобрение от Европейската агенция по лекарствата и ЕМА удължи срока на годност на ваксината с 3 месеца.

Решението е валидно за целия ЕС, не само за България. Удълженият срок на годност е записан и в кратката характеристика на продукта", добавя бившият здравен министър.

Според него тази информация не е обяснена достатъчно добре на гражданите и това поражда притеснение.

"Там, където свършва информацията, започва конспирацията. А за липсата на напоителна информация и обяснение по конкретния казус е пряко отговорен министърът на здравеопазването", пише още Ангелов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Нормално е, хората не са глупави и това не са конспирации. Факт е, че няма достатъчно прозрачност и яснота! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
трансплантации
преди 2 години
Звънят Ви партийните ви калинки, г-н Ангелов! С изтекъл срок е само Астра Зенека, която така упорито рекламирахте, дори когато другите страни я спряха! "Не е медицинско!" Тази ваша фраза е показателна реклама за ваксинационната ви кампания като министър! Сигнализирай за неуместен коментар