"Информационно обслужване": Отблъснахме една от най-големите хакерски атаки към България

Няма изтичане на данни на потребители

23.10.2021 | 15:35 Редактор: Елеонора Танева

Инфраструктурата на "Информационно обслужване" АД успя да неутрализира над 400 враждебни кампании в рамките на последните 3 дни. На моменти зловредният трафик към Националната здравно-информационна система надхвърли 400 Gbps, което надвишава международната свързаност на държавата, съобщиха от дружеството. 

Безпрецедентна атака от типа "отказ от услуга" (DDoS) към портала https://his.bg/ е достигната в пиковите часове между 30 до 80 млн. пакета в секунда, което е затруднило достъпа на потребителите. Това е една от най-големите DDoS атаки, правени срещу България. 

Компанията е осигурила възможно най-ефективната и модерна защита на инфраструктурата от подобни действия и успешно успя да отблъсне злонамерените атаки. Няма опити за пробив и намеса в системата, и изтичане на данни на потребители.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
боклуци
преди 2 години
Смешници! И некадърници! Имам чувството, че и този портал е правен от некадърни партийни калинки! Какви хакери, какви пет лева? Като влязат 20 човека и сайта блокира. Така е от пролетта, когато го пуснаха за записване за ваксинации. Сигнализирай за неуместен коментар