Камион се вряза в къща край Котел, няма пострадали

Това е поредният случай в района на "Завоят камшик“

22.10.2021 | 19:16 Редактор: Теодора Патронова

Камион се вряза в къща край Котел. Като по чудо няма пострадали, но това е поредният случай в района.

Мястото в село Мокрен е известно като "Завоят камшик“, тъй като освен за шофьорите е опасно и за живеещите хора край него. При последния инцидент тежкотоварен камион се врязва в къщата на 87-годишна жена, която се разминава от нещастие за секунди.

Зад волана на ТИР-а е 24-годишен водач, който губи управление и се забива в къщата, а ремаркето се преобръща на пътното платно.

В този имот и съседния до него подобни катастрофи не са прецедент, а се превръщат в практика. В къщата на Янка в последните 10 години са станали 20 злополуки. При пет от тях – с фатален изход за шофьорите на камиони.

Кметът на селото Манол Христов заяви, че движението на тежкотоварни камиони няма как да бъде ограничено, тъй като това е републикански път.

"Просто трябва да се внимава и трябва да се удължат мантинелите до тази къща. Според мен трябва да се увеличи контролът с полицията. Има си пътни знаци. Трябва да се кара внимателно", коментира той.

Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство, а щетите по имотите на хората тепърва ще се изясняват. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК