Очаква ни слънчев ден, максималните температури ще достигнат 25 градуса

През следващите дни времето ще се влоши

22.10.2021 | 07:17 Редактор: Жаклина Иванова

Днес денят ще започне с температури от 6 до 10 градуса. Почти през целия ден ни очаква слънчево време. На места видимостта ще бъде намалена, следобед обаче ще се заоблачи. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад, със скорост до 30 км/ч. Вълнението по морето ще бъде слабо. Максималните температури в населените места ще са от 19 до 25 градуса, в Дунавската равнина на места до 24 градуса.

Над планините следобед ще има разкъсана купеста облачност, като валежи не се очакват. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде свеж от запад със скорост до 40 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина ще бъдат около 6 градуса, а на 1500 м височина - до 14 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

През следващите дни очакваме времето да се влоши. В събота облаците ще се уплътняват с условия за валежи над западните райони. В неделя валежите ще обхванат страната с по-интензивни дъждове в Дунавската равнина. Следобед валежите в Западна България ще спират. От северозапад ще започне пренос на влажен и хладен въздух. В понеделник ще бъде студено. Дъждове ще се изсипят над Южна България, а във вторник - над цялата страна.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК