Хубав октомврийски ден, температурите се повишават

Максималните ще са от 15 до 21 градуса

21.10.2021 | 07:20 Редактор: Здравко Черкезов

Очаква ни хубав октомврийски ден. Четвъртък ще започне с температури от 5 до 11 градуса, в западните полета на места до 3, 4 градуса. 

През деня ще бъде слънчево, като по високите западни полета ще има краткотрайни слани. Следобед ще се задържи слънчево с временно усилване на вятъра. Ще духа слаб до умерен вятър от запад със скорост до 30 км/ч. 

Вълнението по морето ще бъде слабо. Максималните температури в населените места ще са от 15 до 21 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Над планините следобед ще има разкъсана облачност, но валежи не се очакват. Снежната покривка, която се беше образувала през следващите дни, бързо ще стопи. 

Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина – около 4 градуса, а на 1500 м височина – до 12. 

В петък ще се задържи топло за сезона с увеличение на облачността от запад. В събота облачността ще се уплътнява, с условия за валежи над западните и централни райони. 

В неделя валежите ще обхванат страната с по-интензивни дъждове в Дунавската равнина. Следобед валежните зони ще напускат Западна България. 

В понеделник отново ни очаква по-студено време, а дъждове ще има в Южна България. Във вторник валежи ще има над цялата страна. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК