Герджиков зове: Отложете "зеления сертификат" и върнете Оперативния щаб

"Цели сектори на икономиката утре ще спрат работа", алармира кандидатът за президент

20.10.2021 | 14:40 Редактор: Тодор Петров
Герджиков зове: Отложете

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков настоява служебният кабинет, назначен от Румен Радев, да отложи въвеждането на "зелените сертификати" за достъп до различни дейности на закрити пространства.

"Изискването за "зелен сертификат" е възможно само при висока степен за ваксиниране. Правителството, назначено от Румен Радев, не направи нищо за шест месеца за повишаване процента на ваксинирани и тази заповед изглежда сякаш е за друга държава. Заповедта на здравния министър означава, че цели сектори на икономиката утре ще спрат работа", заяви той. 

"Още по-лошо е, че от утре лекарите и здравните работници, които нямат сертификат, не могат да работят. Оставаме без лекари. Призовавам министър Кацаров да отмени заповедта си или да отложи влизането ѝ в сила. Призовавам и г-н Радев за възстановяване работата на Националния оперативен щаб, защото очевидно изпълнителната власт не се справя със здравната криза", каза още проф. Герджиков.

Той е на мнение, че служебният кабинет и президентът са закъснели и вместо управляващите да наблегнат на мащабна кампания за ваксиниране и по-добро информиране за ползите от ваксините, са били пропуснати по-спокойните летни месеци. Затова сега отново здравната система била на ръба.

Кандидат-президентската двойка се срещна с кмета на община Пазарджик Тодор Попов, водача на листата ГЕРБ-СДС за района - Екатерина Захариева и кандидати за народни представители.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК