Напрежението ескалира, посегнаха на образователния министър (+ВИДЕО и СНИМКИ)

Пред Министерския съвет успоредно протичат два протеста

20.10.2021 | 14:01 Редактор: Теодора Патронова

Пред Министерството на здравеопазването се образуваха два протеста - единият е свързан със заплатите на спешните медици, а вторият е срещу въвеждането на "зеленият сертификат". След това протестиращите се преместиха пред Министерския съвет.

Вече няколко часа районът в Триъгълника на властта е блокиран от протестиращи. Те имат няколко основни искания. От ВМРО заявиха, че настояват здравните власти незабавно да се откажат от въвеждането на "зеления сертификат" и да бъде назначен нов здравен министър, който да проведе целенасочена политика за излизане от кризата.

Протестът се пренесе пред "Дондуков" 2. Пред президентството министърът на образованието Николай Денков бе залят с безалкохолна напитка от един от симпатизантите на политическа формация. Полицията се намеси, за да го спаси, като до удари не се стигна. 

Блокирано е движението по жълтите павета, а пред Министерския съвет има плътен полицейски кордон.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
оставки
преди 2 години
В Европа, г-н министър, не чакат заболеваемост 750 на 100 хил. души, за да вземат някакви мерки! Този зелен сертификат няма да спре по никакъв начин пандемичната вълна! Има си противоепидемични мерки и те трябва да се прилагат и спазват навреме! А който не иска да ги спазва има си начини за принуда глоби, МВР, и т.н. Вие, заедно с просветния министър не наложихте навреме мерките, разписани в предварителните протоколи. Така не правят в Европа! В Германия, например, при 100 на 100 хил., училищ Сигнализирай за неуместен коментар