Ще учат ли дистанционно учениците? Тотален хаос и разнопосочни сигнали от властта

За директори, учители и родители все още остават много въпросителни

20.10.2021 | 13:47 Редактор: Теодора Патронова

Часове след новите мерки, няма единно решение от здравните власти дали учениците в общините с над 750 болни на 100 хил. ще преминават изцяло в онлайн форма на обучение. В София, където те вече са над 800 на 100 хиляди, би трябвало от утре да се учи дистанционно.

Министерството на образованието обаче съобщи, че все още чакат данните от Столичната РЗИ .

Здравните власти внесоха допълнително объркване, като почти по едно и също време тази сутрин здравният министър и заместникът му излязоха с различна информация. Според Стойчо Кацаров това ще се случи от утре.

"От четвъртък, от влизането в сила на заповедта във всички общини, като различното е, че сега изчисленията се правят на община, а не на области. Във всички общини, където заболеваемостта е над 750 на 100 хил. ще се прекрати присъственото обучение и ще се премине в онлайн обучение, докато заболеваемостта не спадне под 750 на 100 хил.", обясни министърът.

По думите на заместника му Александър Златанов обаче, преминаването в дистанционна форма на обучение за София-град ще се случи най-вероятно в началото на идната седмица.

"Ние възприехме и подхода, че няма да обявяваме излизане на неприсъствено обучение или онлайн за цялата страна едновременно, а ще се водим по заболеваемостта на отделните общини. София върви натам, от понеделник най-вероятно да излязат децата в онлайн обучение", заяви той.

Така за директори, учители и родители все още остават много въпросителни. 

Снимка :БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК