Ресторантьорите: Бойкот на мерките, затворете бизнесите ни и ни вкарайте в затвора

БАЗ и СЗБ с остра позиция срещу новата заповед на министър Кацаров

19.10.2021 | 19:33 Редактор: Тодор Петров
Ресторантьорите: Бойкот на мерките, затворете бизнесите ни и ни вкарайте в затвора

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България излязоха с позиция часове след обявяването на новите противоепидемични мерки.

"Предложените противоепидемични мерки и частта, касаеща "зелените сертификати", не са това, което се коментираше на срещите с вас. На първо място нашето искане беше тестове за наличие на антитела да се признават, а държавната администрацията да бъде поставена при същите условия като нашите служители. Не са това, което вие казахте, че ще напишете в заповедта. Излъгахте ни най-нагло и безочливо", обвиняват СЗБ и БАЗ здравния министър Стойчо Кацаров.

Двете организации посочват още, че е трябвало ограниченията да важат и за всички нехранителни обекти над 200 кв.м. 

"Пак свещените крави и за тази власт се оказва армията от държавни служители, на които ние плащаме заплатите и осигуровките. Както и едрият капитал, в лицето на големите чуждестранни вериги, за сметка на средния и малкия бизнес в България", възмущават се от СЗБ и БАЗ.

Настояват за издаване на сертификат да се приемат:

-положителен тест за антитела
-отрицателен антигенен тест
-отрицателен PCR тест
-сертификат за преболедуване
-сертификат за ваксинация
 

"СЗБ и БАЗ обявяваме тотален бойкот на заповедта, докато тя не бъде написана по начин, който да обхваща абсолютно всички сектори на социалния и икономически живот в България! Затворете бизнесите ни, затворете ни в затворите, но ние няма да участваме във вашите лъжи, демагогия и непукизъм", завършва декларацията на ресторантьорите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Ерджан
преди 2 години
Али,не нажежавай атмосферата,не се прави нае герой.Твоите си отиват,време е да си завъртиш кратуната в друга посока. Сигнализирай за неуместен коментар