Сигнал: По много български пътища маркировката не се вижда или липсва

Подайте сигнал в платформата Helpbook, ако видите нередност

19.10.2021 | 17:15 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал: По много български пътища маркировката не се вижда или липсва

В платформата на Helpbook.info все по-често получаваме сигнали за проблеми с пътищата и тротоари в страната. Ще ви запознаем със следния казус от София - пътна маркировка:

"От дълго време се чудя към коя по точно от всички държавни институции да се обърна и тъй като нямам някакво конкретно решение реших да пиша тук. Забелязали ли сте на колко места в България пътната маркировка почти не се вижда или дори липсва? Например от 8 години всеки ден изминавам разстоянието от София до с .Бистрица сутрин и вечер, и през всичките тези години искам да подчертая, че маркировка липсва. Много е забавно движението по този път вечер при дъжд, а най повдига адреналина по време на мъгла.

Ако обърнете внимание дори и по главни пътни артерии дори извън градовете маркировка направо си липсва. А нещата са много прости - маркировката има за цел водачите на МПС да си знаят лентата и да знаят колко бързо и как се движат. При липсата на такава пътят си става направо опасен нощно време или при неблагоприятни метеоусловия.

Накратко - ако искаме по-малко хора да загиват по и без това лошата ни инфраструктура може да се направи едно много просто и сравнително евтино решение - пътната маркировка да се поддържа в добро състояние", пише в сигнала.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК