Алибегов: Със "зелените сертификати" на 20% ваксинирани ще фалира държавата

Ще започнат да фалират хотели, фирми и фабрики, прогнозира председателят на БАЗ

18.10.2021 | 21:37 Редактор: Теодора Патронова

Председателят на Българската асоциация на заведенията  Ричард Алибегов заяви в "Денят ON AIR", че в момента държава няма. 

"Няма да издържим дълго време тестовете срещу Ковид-19 да са 10 лева. Още повече, че държавата анонсира, че тези тестове ще бъдат безплатни. Какво стана?", попита той.

"Зеленият сертификат", който се опитва в момента да въведе Министерството на здравеопазването, няма как да проработи, тъй като ние се опитваме да го въведем при 20% ваксинирани, а в другите държави е било въведено при 60% ваксинирани", обърна внимание Алибегов. 

Той подчерта, че са казали на здравното министерство, че ако ще отварят икономиката и ще вкарват "зелени сертификати" на 20%, ще фалира икономиката. 

"Ние сме твърдо против да наложат да се работи със сертификати само в ресторантьорския бранш. Каквото е за всички, това трябва да е и за нас", заяви още председателят на Българската асоциация на заведенията пред Bulgaria ON AIR

"Днес синдикатите и работодателите опитаха всичко да се разберат с правителството, имаха много хубави идеи, предложиха ги. Както казаха на пресконференцията: Да, видяхме се, поговорихме си. Намерения много, решения - никакви", добави още той. 

Утре ще се проведе поредният протест на ресторантьорите.

"Това е формата на недоволство, която трябва да изкажеш, когато ти си пробвал всичко, а отсрещната страна няма нищо. Очаквам да си изкажем нашето недоволство. Очаквам синдикатите да бъдат поканени на среща отново", подчерта Алибегов.

Той изтъкна, че ако ситуацията остане такава, ще започнат да фалират хотели, фирми и фабрики. Това по думите му е абсолютна абдикация на държавата.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години