Карадайъ: Виждаме президенти, на които не им пука да нарушават Конституцията

Кандидат-президентът от ДПС иска България да достигне средноевропейските стандарти на живот

18.10.2021 | 10:40 Редактор: Здравко Черкезов
Карадайъ: Виждаме президенти, на които не им пука да нарушават Конституцията

Ние сме едни и същи и в Брюксел, и в София, и в Плевен, и в Буковлък. С душа и сърце работим за просперитета на нашата Родина България. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент на България, на предизборна среща в Плевен.

Той се възмути, че въпреки това в България се намират партии и хора, които умишлено рисуват фалшив образ на ДПС и лепят етикети на Движението.

"Правят го, защото имат двойствено и лицемерно поведение – едно в Брюксел, друго в България. В Брюксел приемат едни регламенти, в България гласуват обратни на тях закони", заяви лидерът на ДПС на срещата. 

"Президентската институция не е лишена от съдържание. В Конституцията пише, че олицетворява единството на нацията. Но виждаме там хора, които търсят разделителни линии. Ние с г-жа Искра Михайлова олицетворяваме единството на нацията. През всички тези 30 години, в които сме заедно в политиката, основната ни ценност е философията на заедността", подчерта Карадайъ.

По думите му президентската институция е полето, на което различните политически партии трябва да намерят съгласие за националните цели. А не президентът да застава в политическия окоп и да води политически битки.

"Президентът и вицепрезидентът трябва да са гарант за спазване на Конституцията и законите в страната и във всичките си действията да се ръководят от интересите на народа и на държавата. Обаче виждаме едни президенти, на които не им пука да нарушават и Конституцията, и законите, и да търсят разделителни линии", възмути се кандидат-президентът.

"Президентът и вицепрезидентът трябва да предлагат национални обединителни каузи. И аз заставам пред Вас, за да предложа такава кауза – да достигнем в най-скоро време средноевропейските стандарти на живот", каза Мустафа Карадайъ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
С това име къде е тръгнал? Сигнализирай за неуместен коментар