Слънцето ще напомня за себе си, градусите скачат до 20

Следобед над югозападните райони ще се развива купеста облачност

18.10.2021 | 07:16 Редактор: Тодор Петров

Утрото днес ще започне с температури от 5 до 12 градуса. Преди обед ще бъде облачно по морето и ще превали на юг от Бургас, но по-късно слънцето ще се покаже. Следобед над югозападните райони ще се развива купеста облачност, възможно е да превали. Вятърът ще бъде слаб от запад със скорост до 20 км/ч. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 8 до 20 градуса. Над планините следобед ще бъде облачно, като главно в следобедните часови над Рила и Пирин ще вали. На височина над 2000 м ще превалява сняг. Снежната покривка ще бъде в рамките на 2 до 9 см, през следващите дни бързо ще стопи. 

Във вторник денят ще започне със слаби мъгли по поречията. От запад на изток ще премине облачна вълна, валежи не се очакват. Постепенно ще се затопля през следващите дни, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В сряда следобед от запад вятърът временно ще се усили. Температурите в повечето населени места ще надвишават 16 градуса. В четвъртък ще има краткотрайни сутрешни мъгли и слънце през деня. 

В петък ще се задържи топло за сезона с увеличение на облачността от запад.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК