Свършиха леглата за пациенти с Ковид-19 в "Пирогов"

Разходът на кислород в болницата е почти осем пъти повече от обичайното

17.10.2021 | 20:35 Редактор: Теодора Патронова
Свършиха леглата за пациенти с Ковид-19  в

Легловата база за пациенти с Ковид-19 в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" вече е запълнена. По-рано тази вечер от лечебното заведение съобщиха, че има две свободни места, но и те вече са заети. В болницата са настанени за лечение 209 пациенти с коронавирусна инфекция.

Някои от леглата са без постоянен достъп до кислород. За тях е направена необходимата организация и са инсталирани кислородни бутилки, съобщават от лечебното заведение.

Разходът на кислород на болницата е близо 9 тона на едно денонощие, което е почти осем пъти повече от обичайното потребление.

Всички пациенти, които са настанени в обособените Ковид отделения на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов“, са в тежко състояние.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 0
хана
преди 2 години
Голям зор да постъпват в болница овцете ***!Хем реват,че докторите ги убивали,хем за най-малкото търчат при тях.Това не го разбирам.Само връщане на тази *** и нищо друго.Заради изплашените им действия,истински сериозните не могат да бъдат обслужвани.Ковидните са най-важните,защото са пуснали доста пари,които се лапат на поразия!Толкова ли е *** този народ,че не разбра толкова време,че всичко е клинична пътека,а не грижа за пациента? Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 години
Знаеше се за вълната защо не се организираха допълнителни легла пак народа е виновен че не се ваксинира и ходи на работа и чака на опашки ..Срамота една шепа хора сме и не може да се оправим във собствената си държава.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 2 години
1 година нищо правене .... мин година беше същата история ! аман от *** народ .... Сигнализирай за неуместен коментар