Проф. Герджиков: Кирил Петков не е нарушил Конституцията

ГЕРБ станаха малко като прокажена партия, смята бившият служебен премиер

17.10.2021 | 15:13 Редактор: Тодор Петров

Бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков не очаква ожесточена битка по време на предизборната кампания за два вота на 14 ноември. Очаква нормална политическа битка в рамките на правилата.

Той определи като свеж полъх появата "Продължаваме промяната" и посочи, че партиите, които не съставиха кабинет след изборите през април и юли, са били скъсани на парламентарния изпит.

По думите му в предаването "Опорни хора" казусът с гражданството на един от лидерите на "Продължаваме промяната" - Кирил Петков, е сложен.

"Отношението между два субекта на българското право не може да зависи от трета страна - дали и кога ще отпише гражданина от канадско гражданство. Ако тя не отписва, ние сме в състояние на васалност. Кирил Петков не е нарушил Конституцията, ако го е направил в писмена форма с нотариална заверка на подписа адресирано до Канада", заяви проф. Герджиков пред Bulgaria ON AIR.

На мнение е, че Конституционният съд се бави с решението по казуса, тъй като вероятно има вътрешни разногласия.

"Не мога да си представя президентът Радев да знае, че нещо не е редно и да го направи", добави бившият служебен премиер.

"В президентската битка има две основни и достойни фигури - президентът Радев и Анастас Герджиков. Вероятно ще отидат на балотаж", посочи проф. Герджиков, който не очаква кандидатурата на Мустафа Карадайъ да повлия особено на вота.

Оптимист е за съставянето на кабинет след изборите на 14 ноември и има големи очаквания към "Продължаваме промяната". ГЕРБ щели да спечелят изборите, но никой нямало да иска да се коалира с тях.

"Станаха малко като прокажена партия и ще се премине към втората политическа сила "Продължаваме промяната". Много близо след тях ще бъде БСП, ще се представят по-добре от предходните избори", смята проф. Герджиков.

Според него от ИТН са показали неопитност и са допуснали груби политически грешки с недалновидни ходове. Той не ги вижда преди четвърто място след вота.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


7
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Професор Герджиков,Защо не си гледаш търговското право?? Щом съпругата на Петков е от Колумбия, той НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ КОЛУМБИЙСКОТО ГРАЖДАНСТВО!! ВИЕ ВЪРНАХТЕ И ИЗГОНЕНИЯ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КРАДЕЦА И ПОРОБИТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ САКСКОБУРГОТСКИ ЗА КОЕТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЯМА ДА ТИ ПРОСТИМ!! Н ВИЕ ПРОСТО СТЕ Ф А Ш И С Т К И РОД ИНАЧЕ НЕ БИХТЕ ВЪРНАЛИ ТУРЧИНА С В БЪЛГАРИЯ, ГРАБИЛ НА БЕДНИТЕ ЗЕМИТЕ!! ВИЕ И НАСЛЕДИЯТА И РОДИТЕЛИТЕ ВИ ЩЕ НОСИТЕ ПРОКЛЯТИЕТО ЗА ОГРАБЕНИТЕ БЪЛГАРИ до 194 ... Сигнализирай за неуместен коментар
6
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Кирил Петков ми харесва Сигнализирай за неуместен коментар
5
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Да, само че Продължи промяната ще спечелят изборите и то с голяма разлика спрямо ГЕРБ.За гражданството е точно така. Не може ние да сме зависими от трети държави. Иначе да се готвят юристите да изучават правните системи на всичките 200 държави по света в частта гражданство - от Канада, през Гана до Папуа Нова Гвинея. Сигнализирай за неуместен коментар
4
3 rate up comment rate down comment 15
вън синдика
преди 2 години
ЩОМ ПУСНАХА ТАКИВА КАТО ТОЯ , ЗА КОГОТО ПИСАХА, ЧЕ ГО ДЪРЖАТ С НЯКАКВО ДЕЛО "СИНДИК", ЯВНО НИЩО НА КИРЕТО НЕ МУ Е НАРЕД! КАКВОТО И ДА ПЛЯМПАТ, КИРЕТО Е ЛЪЖЕЦ И ИЗМАМНИК КЪМ ДАТАТА НА ПОДПИСВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИЯТА И ПОРЕДНИЯ ТАКЪВ НЕ НИ Е НУЖЕН, ЗАЩОТО ТАКИВА ИЗМАМНИЦИ СЪСИПАХА 30 ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА НИ И СПОМОГНАХА ЗА ОГРАБВАНЕТО НА НАС И БЪЛГАРИЯ! ВЪН КИРЧО И АСЕНЧО ДОКАТО Е ВРЕМЕ! Сигнализирай за неуместен коментар
3
5 rate up comment rate down comment 5
Петко
преди 2 години
Много хитро. Трябва да имаш достоинство което тук видимо липсва. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 5
inokos
преди 2 години
Професоре, яко си се наточил за пост. И аз не мога да си представя един уважаван от мен човек да се наведе толкова ниско. Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 11
Василев
преди 2 години
Отписваш другото си гражданство, когато занесеш съответен документ в ГРАО и с него актуализират гражданството ти. Какви са тези продажни професори, които тълкуват дори Конституцията както им е угодно, или както им е поръчано. Сигнализирай за неуместен коментар