Симеон за двойното гражданство: Съвсем нормално е човек да си го съобщи

По неговите думи е интересно да се помисли и в посока промяна на Конституцията

17.10.2021 | 14:22 Редактор: Здравко Черкезов

XVI световна среща на българските медии се провежда в Рилския манастир, а организатор на събитието е БТА. Идеята на срещата е изграждането на мрежа за сътрудничество между български журналисти в различните точки от света. 

Освен събитие за гилдията, медийната среща е и национална кауза – българските медии в чужбина играят ролята на мост между отделните български общности и държавните институции.

Първата световна среща на българските медии бе в София от 23 до 25 май 2005 г. по инициатива на БТА. Именно по този повод на днешната среща пристигна и Симеон Сакскобургготски. 

Бившият министър-председател коментира двойното гражданство на лица, участващи в изборите. По неговите думи е интересно да се помисли и в посока промяна на Конституцията.

"Обективно гледайки нещата, ако човек има двойно гражданство, съвсем нормално е да се съобрази и да го съобщи. Помня с моето уж гражданство как се обадихме в Испания и Министерството на правосъдието каза, че въобще не съм съществувал за тях", каза Сакскобургготски.

Вижте повече подробности във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК