Отиваш да се забавляваш, но с тест - стотици на опашки пред заведения в София

Поредният град с нови ограничения е Свищов

16.10.2021 | 13:40 Редактор: Искра Ангелова

Сериозен брой новозаразени от Ковид-19 за последното денонощие. Положителните проби са близо 14%. В същото време на все повече места в страната се предприемат допълнителни мерки. Поредният град с нови ограничения е Свищов, където голяма част от заразените са деца. Учебните и социалните заведения продължават да работят присъствено, а 11 са областите в страната, които вече попадат в "тъмночервената" зона.

Междувременно дълги опашки от желаещи да отидат да се забавляват се извиха на отворените пунктове за антигенни тестове пред заведенията в столицата.

"Налага се, за да се излиза някъде, вече го изискват. Всеки сам си преценява дали ще ходи на заведение или не, това е начин поне да са сигурни хората, че не са заразени и че няма да заразят и останалите", сподели един от клиентите.

За други се оказа, че това е вариантът, за да отидат на работа.

"Налага ми се, защото работя в заведение. Важи 48 часа, тоест за момента ще си направя", коментира една от чакащите за антигенен тест.

С получения QR код направилите си тест могат да влязат във всяко заведение, работещо по тази мярка. А само за първите три часа от отварянето на пунктовете през пункта на улица "Леге" са преминали близо 200 души.

"Тази инициатива я правим, за да може да подпомагаме нашия бизнес и да може хората да бъдат малко или много спокойни, че когато влязат в заведение - ще получат сигурност", сподели Калин.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК