Не забравяйте чадърите - оранжев код за обилни дъждове е в сила за 12 области

Максималните температури ще са между 10° и 15°

16.10.2021 | 07:10 Редактор: Елеонора Танева
Не забравяйте чадърите - оранжев код за обилни дъждове е в сила за 12 области

Оранжев код за опасно време е обявен за днес за Източна България - той е в сила за областите Русе, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Търговище, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Смолян. Очакват се валежи от около 30-50 mm, на отделни места и повече.

За Централна България е обявен жълт код заради очакваните дъждове. 

Минималните температури ще са между 6° и 11°. През деня валежите постепенно ще отслабват. В Югозападна България след обяд ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°, показва прогнозата на Националния институт по метрология и хидрология към БАН.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър, предимно от север. Максималната температура на 1200 ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който до привечер ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 15° и 18°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК