Напрежението в Айтос ескалира - изграждането на обходен път ще се забави

Кметът на града не се ангажира със срокове кога може да се измени планът

14.10.2021 | 20:10 Редактор: Жаклина Иванова

Изграждането на обходен път на Айтос, който да изведе тежкия трафик от града, ще се забави. Това стана ясно след като заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Иван Шишков посети мястото на тежката катастрофа, при която живота си загубиха млад баща и двете му деца.

Срещата на "отсечката на смъртта" между институциите премина под напрежение. Стана ясно, че изграждането на обходен път, който да изведе тежкия трафик извън града, ще се забави.

"Когато е одобряван ОУП на Айтос през 2018 година, за съжаление, няма предвиден обход на града. Първото нещо, което предлагаме, е да се направи проект на този обход. Основната инициатива трябва да е от Общината", посочи Иван Шишков.

Кметът на Айтос обаче не се ангажира със срокове кога може да се измени планът.

"Щом е наложително, ще го променим. Може би, когато сме провеждали консултации през 2018 г., не са присъствали другите институции, които да кажат, че този път трябва да бъде заложен в ОУП", уточни кметът на Айтос Васил Едрев.

От регионалното министерство обещаха да помогнат с пътни експерти и да съфинансират проекта, но жители на Айтос останаха недоволни от липсата на бързи решения.

"Сложени са не само два знака. В момента също има поставен знак за изцяло нова маркировка", коментира директорът на ОПУ-Бургас Митко Порязов.

На входа на Айтос има постоянен полицейски патрул, а МВР постави и кутия за стационарна камера, която обаче все още не работи.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК