Пожарникари изнесоха през прозорец 200-килограмова жена, за да стигне до болница

Това е поредната животоспасяваща акция във Великотърновско

14.10.2021 | 18:30 Редактор: Искра Ангелова

Пожарникари от Горна Оряховица помогнаха на 200-килограмова болна жена да бъде изведена от дома ѝ заради необходим преглед в болница. Това е поредната животоспасяваща акция във Великотърновско, при която трудноподвижни или болни хора се транспортират с помощта на пожарната.

Преди дни след като се оказало, че спешните медици не могат да се справят със задачата да изнесат жената, те решили да поискат помощ от пожарникарите в Горна Оряховица. 41-годишната жена трябвало да стигне до болница за преглед заради туморно образувание. 

"Заварихме жена, около 200 кг., абсолютно неподвижна, с много неприятен израстък по тялото, трябваше да я транспортираме през 30 метра двор до линейката. Всичко с груба физическа сила и с носилката на Спешна помощ. Невъзможно беше през вратите заради големия обем на жената да стане изнасянето и транспортирането, невъзможно беше евакуирането на жената през вратите, разместихме мебелите и жената беше евакуирана през прозореца", каза младши - експерт Детелин Данаилов от РСПБЗ- Горна Оряховица.

Това е поредният случай на отлична координация между пожарната и Спешна помощ във Великотърновско.

"Може би от около две години, откакто започна пандемията, Бърза помощ започнаха по-често да ни търсят, най- вече за по-трудно подвижни и хора с наднормено тегло, където се искат малко по-различни умения при извеждането на тези хора от жилището до самата линейка. Със структурите на Бърза помощ в областта, се разбираме прекрасно, помагаме си", коментира директорът на ОДПБЗН комисар Красимир Кръстев.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК