Бизнесът и властта със спешни мерки за излизане от кризата с цените на тока и газа

"Разбрахме се правителството да се подпишат двустранни споразумения с производителите на ток", каза Домусчиев

14.10.2021 | 17:30 Редактор: Искра Ангелова

Бизнесът и служебният кабинет обсъдиха спешни мерки за излизане от кризата с вече рекордните цени на тока за индустрията. На срещата между Стефан Янев и представители на Конфедерацията на индустриалците в България и Федерацията на индустриалните потребители на електроенергия е било решено, че до края на следващата седмица работни групи започват търсене на решение. А конкретното предложение на бизнеса е да могат да се сключват двустранни споразумения с производителите на ток за срок до края на следващата година.

"Това около, което се обединихме, е до края на следващата седмица работни групи от трите министерства, заедно с екипите на работодателските организации, да изготвим текстове, които да са свързани с промяна на цените по отношение на договореностите между краен потребител и производител", каза служебният министър на икономиката Даниела Везиева.

"Разбрахме се правителството да се подпишат двустранни споразумения с производителите на ток. И това да стане до края на другата седмица със срок до края на 2022 г.", подчерта председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК