БСП–София: Антикомунистите посегнаха и на името на детска градина

Столичните социалисти с остра декларация

14.10.2021 | 12:17 Редактор: Тодор Петров
БСП–София: Антикомунистите посегнаха и на името на детска градина

Историческата истина за фашизма в България е факт, с който десницата вече трябва да се примири. И да престане да пропагандира фалшиви тези с цел да изопачава историята така, както на нея ѝ е угодно в момента. 

Това заяви председателят на БСП–София Калоян Паргов в декларация от името на групата на социалистите в СОС по повод предложението за преименуване на Детска градина №1 в район "Възраждане" от "Мара Петлякова" на "Червената шапчица".

"Реакцията на десните антикомунисти, русофоби и фашизофили на нашата категорична позиция по предложението за промяна на името на детското заведение не е изненадваща. Но това не я прави по-малко неприятна, лъжлива и користна. И днес продължава тяхната неравна битка с Паметника на Съветската армия. Издигнаха мемориали в памет на убийците на български антифашисти, включително на убийците на повече от 250 български деца", се казва в позицията на БСП. 

"Сега стигнаха до детските градини. Избраха да вложат усилията си за смяна на името на "Мара Петлякова", вместо в решаването на далеч по-важен и голям проблем - този с недостига на места в тях за децата на София", настояват столичните социалисти.

Снимка: БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
rambaldievskievich
преди 2 години
Заради никаква антифашистка дейност не е била измъчвана и разстреляна, а заради комунистическа дейност и то заради сталинистка комунистическа дейност (била е в СССР, свързана е била и с Йорданка Чанкова и Лиляна Димитрова - парексаланс сталинистки-комунистки, служещи на чужда държава (СССР), т. е. чуждопоклоннички и родоотстъпнички. Колкото до антикомунистите - по-големи антифашисти от тях няма. Така, че разни социалисти и особено комунисти да не си присвояват антифашизма и антинацизма. Сигнализирай за неуместен коментар