Служители на строителни фирми готвят протести във всички областни градове у нас

Браншова камара "Пътища" отново алармира за липса на плащания от страна на държавата по подписани договори

28.09.2021 | 19:16 Редактор: Жаклина Иванова

Българската браншова камара "Пътища" за пореден път алармира в писмо до медиите за липса на плащания от страна на държавата по подписани договори. Създадената след среща при служебния кабинет работна група проведе заседание днес в търсене на за проблемите на бранша.

Не се стигна до споразумение, въпреки че по думите им, преговорите вървят напред. Утре ще има протест на хората, работещи в строителните фирми и обслужващите пътищата в страната. Във всички областни градове ще се проведат демонстрации. Планиран е голям протест пред Министерския съвет в следобедните часове.

От браншовата камара "Пътища" уточняват, че на масата на преговорите, вече е поставена правната рамка за договаряне на изплащанията на сумите, които не бяха платени на строителните работници. Те успокоиха, че ще започне навреме обслужването на пътищата за зимния сезон. Срещите между браншовата камара "Пътища" и държавата продължават.

"Протестът утре е организиран от гледна точка на това да насочим вниманието на обществото, че се забавят някои процеси по подготовката на зимния период. Има забавяне по много други дейности на АПИ. Не сме получавали от доста време пари", посочи Стефан Чайков от браншовата камара "Пътища".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК