Зов за помощ: Семейство се нуждае от средства, след като домът им изгоря

В социалните мрежи започна дарителска кампания за подпомагане на родителите на двете малки деца

27.09.2021 | 19:16 Редактор: Жаклина Иванова

Младо семейство се нуждае от подкрепа. Само преди седмица Юсеин и Димитрина Кавръкови от златаришкото Горско ново село остават на улицата, след като пожар изпепелил къщата им. Юсеин е с ампутиран крак и събира средства за протеза. В социалните мрежи започна дарителска кампания за подпомагане на семейството с две малки деца.

Юсеин и Димитрина от години се занимават с овцевъдство. През миналата зима, по време на лов, Юсеин е прострелян в десния крак, след което претърпява няколко операции.

"Оперативно извадиха патрона от крака, липсваше част от артерията-десет сантиметра някъде от костта. Направихме доста операции. Почти бях проходил", сподели той.

Малко след това простреляното коляно се инфектирало отново и се наложило кракът му да бъде ампутиран. За да води нормален живот, младият мъж се нуждае от протеза.

"Вземаха ми мерки миналата седмица, ходих пак на преглед и започваме протезирането. Минахме на вариант хидравлична протеза и като комплект с ходило. Самото протезиране ми обясниха, че ще е около 24 000 лева. За тези операции, които преживях последните месеци, съм похарчил доста и нямам възможност да я поема", обясни Юсеин.

Преди седмица нова беда се стоварила върху семейството - заради неизправност в комина, домът им изгорял напълно.

"В детската стая всичко изгоря – легла, дрехи, каквото бяхме купили за училище, гардероби, бюра. В момента живеем при моя свекър", каза Димитрина Кавръкова.

След дълги колебания Димитрина се обърнала с призив за помощ в социалните мрежи.

"Вчера реших да се обърна към моите приятели във Facebook и техните познати. Kой с каквото може да помогне, защото за нас тази сума вече е непосилна", призна още тя.

"Продължаваме инициативата за събиране на средства, докато се достигне сумата и за ремонт! Продължаваме кампанията за набиране на средства, обикаляме всяка къща от селото. Kой с каквото може, с това да ни помогне", обясни кметът на Горско ново село Николинка Хаджиева.

Въпреки случилото се Юсеин и Димитринка не губят надежда, че има хора с големи сърца, които ще ги подкрепят.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 4
хана
преди 2 години
Сега вече му е ясно какво изпитват другите животни,когато са простреляни.Дано му е за урок!Такива не протези,а да не съществуват хич.Съсипаха природата,стрелят по всичко живо.Съжалявам,обикновено пращам средства,но тук ще пропусна. Сигнализирай за неуместен коментар