Защо поп-фолк певецът Ангел е разхождан от болница в болница?

Проверки след смъртта на звездата

27.09.2021 | 18:31 Редактор: Георги Донков

Проверки след внезапната смърт на поп-фолк певеца Ангел. Изпълнителят почина след усложнения от Ковид-19. За Βulgaria ON AIR директорът на 5-та градска обяви каква е причината изпълнителят да бъде преместен от едно лечебно заведение в друго.

В края на лятото, когато здравните власти обявяват, че отново затягат мерките и затварят нощните заведения в социалните мрежи, поп-фолк певецът изразява своето възмущение за рестрикциите. 

"Тука за 2 години колко дискотеки съм обиколил, в колко места съм пял, не ме е хванало нито от дискотека, нито нищо. Аз докато работих в дискотека не ме хвана вирусът, а ме хвана когато ни затвориха. Тогава се заразих, а не от дискотеките", казва тогава, починалият онзи ден Ангел. 

Вирусът, с който вече повече от година целият свят се бори, поваля и поп-фолк певеца. Така започва лутането от болница в болница, където Ангел търси вариант да бъде хоспитализиран. Неотлъчно до него е и годеницата му Христина. 

"В две болници отива, казва че е болен и не искат да го приемат, изобщо не ги интересува. Защото нямал в момента положителен ПСР тест, това ми го казва той. Остава вкъщи 5-6 дн и накрая се съгласяват в само 5-та градска", каза пред Bulgaria ON AIR годеницата на починалия певец, Христина Пейкова. 

Така на 14 септември Ангел е приет в 5-та градска болница с двустранна пневмония. 

"След направен преглед, консултация и рентгенография е установена двустранна, тежка, напреднала бронхопневмония и веднага е бил приет в Ковид отделението. След назначената терапия е имало известно подобрение, но рязко се е влошил на 23 септември сутринта", каза директорът на директор на 5-та градска болница д-р Борил Петров.

Въпреки първоначалното подобрение, сатурацията на изпълнителя пада. Затова от здравното заведение решават пациентът да бъде преместен в друга болница. 

"Това е принудило нашия екип той да бъде приведен в болница, в която разполагат с интензивни легла, ако се наложи да бъде интубиран", уточни пред нашата камера д-р Борил Петров.

Според годеницата на Ангел, новото лечение не е дало резултат.

"Слагат го на кислород, който е на макс. Той ми казва, че това не му повлиява добре и гърлото му гори. Аз звъня в болницата и питам това нормално ли е. Те ми обясниха, че от кислорода лигавицата изсъхва. Аз им казах, че той не може да диша, а те ми отговориха, че това, едва ли не, не ги интересува", разказва още Христина Пейкова.

За Βulgaria ON AIR от ИСУЛ заявиха, че са направили вътрешна проверка. Направените анализи на лечебното заведение не са открили нарушения.

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Костадинка
преди 2 години
Поклон.да почива в мир. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години