Десетки фирми в Русе се оказаха без ток след преминаването им на свободния пазар

Компаниите, които все още не са сключили договор с доставчици, бяха с прекъснато електрозахранване

28.09.2021 | 19:33 Редактор: Жаклина Иванова

Спряха без предупреждение тока на десетки фирми в Русе. Причината е преминаването на свободния пазар. Тези компании, които все още не са сключили договор с доставчици, бяха с прекъснато електрозахранване заради смяна в абонатния номер.

В магазина на Ахет Сали в Русе днес се наложи да работят на тъмно. Токът в обекта е спрян без предупреждение.

"Както работим и спряха тока. Вече си принуден да ходиш по мъките. Когато реших да разбера каква е причината, звъннах на ENERGO-PRO. След няколко позвънявания вдигнаха и казаха, че би трябвало да съм сключил договор с фирма доставчик на енергия", обясни той.

Пред офиса на ENERGO-PRO в Русе се струпаха изнервени хора със същия проблем. Подобна е ситуацията и в магазина за телефонни аксесоари, в който работи Яница Светославова .

"Стоим с колежката, работим си и изведнъж дойдоха от ENERGO-PRO и ни спряха тока. Звъннахме на прекия ръководител и той каза, че би трябвало в срок да са платени сметките. Колежката отиде до пощата и казаха, че има смяна на партида и на нас не ни е казано", оплака се тя.

Ахет твърди, че партидният му номер е сменен без да е уведомен. Затова и не му излизат задължения при проверка.

"После казаха, че имам друг партиден номер. След като излезе партидният номер, се оказа, че имам 2 стари сметки и всичко е спряно и всичко наново трябва да се плати. Нито имейл имам, нито са ми се обаждали", каза още собственикът на магазин.

От ENERGO-PRO отказаха да коментират случая и заявиха, че процедурата е обявена през 2020 година и всички собственици на обекти са били уведомени, че трябва да сключат нови договори.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК