Мадара остава в община Шумен, местните искат "разтропан кмет"

Само 2% от гласувалите са поискали селото да бъде преместено в община Каспичан

27.09.2021 | 17:58 Редактор: Елеонора Танева

Село Мадара остава в община Шумен. Това решиха жителите му на проведения референдум. Само 2% са поискали селото да бъде преместено в община Каспичан.

В Мадара мнозинството от жителите критикуват местния кмет за проблемите с чистотата и липсата на ремонти. 

"Видяхме, че всичко на кмета е манипулации, с тази подписка, която беше от 270 човека, той е лъгал старите хора, че ще се отделяме от общината, ще бъдем самостоятелна община. Това са лъжи, хората не искат това. Разтропан кмет ни трябва на нас, проблемът е от ръководството, не от общината", коментира Веселин Василев от Мадара. 

"Според мен е нарушен нормалният тон между общината и кметството, дано това да не се отрази на селото", заяви бившият кмет на Мадара Делка Владимирова.

Кметът на Мадара, който инициира референдума заради желание за финансова независимост, не приема критиките и твърди, че всичко зависи от общината, откъдето се определят и отпускат средствата за поддръжка и ремонти.

"Ясно е, че мадарчани харесват това, което е в момента в селото. Аз нямам намерение да се опълчвам срещу това, така и ще бъде нататък. Надявам се следващият кмет да може да работи по-добре с администрацията", каза Неделчо Неделчев.

Резултатите от общественото обсъждане са задължителни за изпълнение, тъй като е преминато изискването за поне 40% избирателна активност.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК