Слънчево и топло начало на седмицата, градусите ще прехвърлят 30

През нощта срещу вторник слабо ще превали в северозападните райони и в София

27.09.2021 | 07:13 Редактор: Тодор Петров

Топъл и слънчев ще бъде днешният ден. Със сутрешни температури от 9 до 17 градуса, по Черноморието - до 15-17. Постепенно от запад ще се заоблачава и следобед ще превали по поречието на Дунав. 

През нощта срещу вторник слабо ще превали в северозападните райони и в София. Ще духа слаб вятър от североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 28 до 32 градуса, в крайните южни райони и около Сандански показанията ще достигат 30 градуса. 

Над планините ще се заоблачи. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури на 250 0м височина ще бъдат около 10 градуса, а на 1500 м - до 18. 

През следващите дни очакваме динамично време, във вторник и сряда ще бъде ветровито. Ще превали над централните райони и ще захладнее. В сряда ще превали и по Черноморието, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

От четвъртък до събота над страната ще има ниски облаци и мъгли, а по Черноморието ще преръмява. В петък за кратко ще има слънчеви часове преди обед. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК