Великотърновска болница спешно търси лекари, отзова се млад сърбин

Обявата е за Ковид-отделение и заплатата е 4000 лв.

26.09.2021 | 14:30 Редактор: Здравко Черкезов

Млад лекар от Сърбия се отзова на обявата за работа на Белодробната болница във Велико Търново. Лечебното заведение има остра нужда от персонал и предлага 4000 лв. заплата за медици в Ковид-отделението.

Александар Милошев е родом от Цариброд. Корените му са български. Завършва медицина в университета в Ниш, като половин година е работил в клиника и здравен дом. Научава от интернет, че Белодробната болница във Велико Търново спешно търси лекари за Ковид-отделението. 

"Понеже Ковид-19 е навсякъде във всяка държава по света и няма значение къде ще работя и с кой пациент – важното е да се помага! Тук това, което ме привлече, е специализация по пневмо-фтизиатрия. И се радвам да уча тук, в тази болница и тази специализация", сподели лекарят.

Милошев е от няколко дни на работа в болницата, като сега за първи път участва в лечението на болни с коронавирус. 

"Имали сме пациенти, които сме диагностицирали с Ковид-19, но в самото лечение не съм участвал до този момент. Аз лично не се съм боледувал от Ковид-19, ваксиниран съм и това може би ми дава някаква сигурност. Започвам да работя по график, започвам с приемане на пациенти, с писане на терапии, винаги под наблюдението на опитен колега", посочи сръбският лекар. 

В началото на юни в болницата от 13 остана един лекар. Основно заради притесненията около коронавируса. Сега кризата с персонала в белодробната болница постепенно е овладяна. Очаква се скоро да започнат работа и лекари от Варна и Стара Загора. 

"Аз първо се радвам, че имаме първи назначени колеги, даже още един колега сме назначили и има още изявен интерес. Добрата новина е, че колегите ги привлича възможността за незабавно започване на специализация. Ние имаме нужда от доста, доста лекари, които да започнат работа тук", каза управителят на Белодробната болница д-р Стела Денчева.

Обявата за работа остава в сила, както и атрактивното заплащане. Средната заплата е 4000 лв. Осигурени са социални придобивки и общински жилища за медиците, които не са от Велико Търново.

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов и Кристиян Минков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК