Рашков: Има данни, че ГЕРБ и ДПС подготвят купуване на гласове още отсега

Акциите като тази в КЕВР ще бъдат ежедневие, прогнозира вътрешният министър

24.09.2021 | 10:03 Редактор: Елеонора Танева
Рашков: Има данни, че ГЕРБ и ДПС подготвят купуване на гласове още отсега

Проверките в КЕВР нямат връзка с предизборната ситуация в страната и такива ще бъдат извършвани ежедневно в страната. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков във връзка с акцията на ДАНС и МВР в КЕВР.

"Правозащитните органи не могат да останат безучастни към онова, което се случва у нас сега, по спекулативен начин да бъдат вдигани цените, така че те да станат непосилни за обикновения български гражданин", коментира Рашков пред БНР.

Той подчерта, че от момента, в който действа служебното правителство, сигналите и жалбите в МВР са се увеличили многократно, което означава повишено доверие в службите. 

Вицепремиерът, отговарящ за координацията по провеждането на изборите на 14 ноември, заяви, че разполага с информация, че ГЕРБ и ДПС са започнали да подготвят купуване на гласове още отсега.

Той подчерта, че на предходния вот са били стопирани опитите за криминален вот, както е бил реализиран на десетки избори досега.

"В предходни периоди до такава степен бяха отработили схемите за купуване и продаване на гласове, че не очакваха МВР сериозно да се захване с противодействието на тази тяхна дейност. В тази профилактична насоченост са изготвени около 10 200 предупредителни протокола - това е правна възможност, предвидена в закона", уточни Рашков.

Той коментира и разпита на Бойко Борисов по сигнала за оказан натиск преди повече от 10 години срещу свидетел по разследване срещу ексземеделския министър Мирослав Найденов.

"Проверката беше задължителна да се направи, защото преди 10-ина години тази проверка не е извършена. Тогава по това дело Борисов изобщо не е бил разпитван. Когато се крие делото в прокуратурата, ефектът е почти нулев", заяви служебният вътрешен министър.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
2 rate up comment rate down comment 0
Алеков
преди 3 седмици
С парите на българите взети като партийна субсидия,купуват гласове,за да си пълнят сметките в овшорни банки.Тези от корените трябва да бъдат изтръгнати, за да миряса държавата ни.Ако на българина не се задейства главния мозък,продължи да мисли с гръбначния,не го съжалявам и за минутка.Взема *** 30- лева за своя глас,още същия ден ги издухва,после реве,че зимата е студена и парите не стигат. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 седмици