Ваксинираните срещу Ковид-19 пациенти са рядкост, изписват ги по-бързо

Това твърди екипът на Ковид отделението на УМБАЛ "Софиямед"

23.09.2021 | 11:32 Редактор: Тодор Петров
Ваксинираните срещу Ковид-19 пациенти са рядкост, изписват ги по-бързо

Ваксинираните срещу Ковид-19 пациенти, на които им се налага да лежат в болница, са рядкост, като в същото време те развиват много по-малко усложнения и биват изписани много по-бързо. Това показват данни от екипа на Ковид-19 отделението на УМБАЛ "Софиямед", която е член на Българската болнична асоциация.

Информацията от Българската болнична асоциация има за цел да помогне за ускоряване на процеса по ваксинация у нас. 

Целта е чрез доказани професионалисти да отговорим на най-важните въпроси, касаещи смисъла и важността на ваксините в стремежа на всички заинтересовани страни да се омекоти ударът от новата вълна на пандемията и да бъде защитен максимален брой хора, се казва в съобщението на ББА.

Ваксинационната кампания се организира от Българска болнична асоциация с подкрепата на Български лекарски съюз, Национална пациентска организация, Национално сдружение на частните болници, Български фармацевтичен съюз, Център за защита правата в здравеопазването,
Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Даниел Данаилов
преди 2 години
Поредните платени лъжци...смешни сте вече, особено и с тия скафандри.Палячовци, скоро ще си понесете отговорността за лъжите и терора над населението!Отивате в затвора! Сигнализирай за неуместен коментар