Кандидатът за президент на ГЕРБ остава неизвестен, все още...

Единственият жокер, който имат избирателите е, че той ще е добре познато лице

22.09.2021 | 18:32 Редактор: Юлия Христова

Няколко седмици преди президентските избори кандидатурата на ГЕРБ все още не е известна. През последните дни в публичното пространство се завъртяха имената на няколко обществени личности.

"Ще дойда специално на вас да ви го кажа. Просто съжалявам, че това толкова ви вълнова, най-вероятно Радев го вълнува, защото иска да е един състезател, един кон сам да си тича, още до 12 има време", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Отговор и днес не се получи коя ще е кандидат президентската двойка на ГЕРБ. Затова и спекулациите по темата продължават. До момента в публичното пространство се завъртяха имената на генерал Венцислав Мутафчийски и бившия шеф на Пирогов Асен Балтов. 

"Първо бяхме аз и Балтов, после и веднага почват копромати – мощна организация и в същото време отвсякъде се лее промяната продължава", допълни той. 

Засега единственият жокер, който имат избирателите е, че кандидат-президентът ще е добре познато лице. В последните дни и Даниел Вълчев и Петър Стоянов също отрекоха те да са кандидатите на ГЕРБ за "Дондуков" 2. 

"Искам да е ясно: нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент. Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени", посочи Петър Стоянов.

Първият президент на партията – Росен Плевнелиев също няма да се кандидатира за втори път. 

"Преди 2 месеца се обадих на Бойко Бориосв. Говорихме си честно и откровено, казахме си аргументи защо той не може, защо аз не мога", подчерта Росен Плевнелиев.

А след като вчера председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков подаде оставка без мотиви, спекулациите, че именно той ще се бори за президентското кресло бяха попарени, след като Борисов уточни, че по негово настояване Герджиков е сменен заради несправянето с кризата в градския транспорт в столицата. 

"Седят си спокойно, шеф на общинския съвет – много готина работа, пиари, какво ли нямат и мълчат да ме нервират. Толкова години е, не се справя", допълни Борисов. 

Регистрациите за участие в президентската надпревара, която тази година е заедно с предсрочните парламентарни избори е до 12 октомври.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК