Инсулт покоси журналиста Неделчо Михайлов

Варненецът си отиде на 56-годишна възраст

22.09.2021 | 15:45 Редактор: Георги Донков

Инсулт покоси варненският журналист, политик и писател Неделчо Михайлов. 56-годишният бивш кмет на район "Владислав Варненчик" в морската столица е е починал в интензивното отделение на местна болница. Новината съобщиха негови близки приятели във Facebook.

Михайлов е роден на 19 март 1965 г. Изучавал е "Богословие" в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Следвал е специалност „Право” във ВСУ "Черноризец Храбър".

В периода от 2003-2007 г. беше заместник-председател на Общинския съвет на Варна и независим общински съветник в Общински съвет на града.

Той е основател, идеолог и лидер на ПП "Движение Нашият град".

От 2007 до 2011 г. беше председател на постоянната комисия "Европейски въпроси и международно сътрудничество" в ОС на Варна и общински съветник от групата на "Движение Нашият град".

През 2011 г. Неделчо Михайлов става кмет на район "Владислав Варненчик" във Варна.

В края на миналата година излиза дебютната му книга "Балкански буквар", включваща 11 разказа.

"Нямам думи и не мога да повярвам, че е истина. Боже, Неделчо, защо си отиде толкова бързо? Толкова силен дух, чувство за хумор, силно перо, ум, характер, блус... Ти никога не правеше "Опит за летене", а летеше смело въпреки всичко. Ще липсваш много...", написа  Хаго Арман Бабикян в своя профил в социалната мрежа.

Скръбта от загубата на приятел сподели и адвокатът Петър Николов:

"Не мога да повярвам, че те няма вече. Надявам се, че си правиш майтап и това ще бъде разказ в новата ти книга. Беше ми от най-близките хора".

През годините Неделчо Михайлов беше радио и телевизионен водещ, политик, кмет, музикант, президент на футболен отбор и писател.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК