МФ показа новите бандероли за цигари и алкохол

Те ще се продават от 1 януари 2022 г.

21.09.2021 | 17:05 Редактор: Елеонора Танева
МФ показа новите бандероли за цигари и алкохол

Тютюневите изделия и бутилираните алкохолни напитки ще се продават с нов бандерол от 1 януари 2022 година. Единичните цени на бандеролите се запазват, като за тютюневи изделия е 0,014 лв., а за алкохолни напитки – 0,032 лв., съобщиха от Министерството на финансите.

Образец на новия бандерол за тютюневи изделия, предназначени за реализация на вътрешния пазар:

Образец на новия бандерол за бутилирани алкохолни напитки с код по КН 2208 и с алкохолно съдържание, равно и превишаващо 15% vol, предназначени за реализация на вътрешния пазар: 

Образец на новия бандерол "DUTY FREE" за бутилирани алкохолни напитки с код по КН 2208 и с алкохолно съдържание, равно и превишаващо 15 % vol, предназначени за търговските обекти, лицензирани за безмитна търговия: 


Акцизните стоки, облепени с действащите към момента бандероли, могат да се реализират в търговската мрежа до изчерпването им, но не по-късно от 31 декември 2022 година. 

Бандеролите, които са предназначени за поставяне върху потребителската опаковка на тютюневите изделия, се използват като защитен елемент съгласно чл. 35у, ал. 3 от Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК