Петков и Василев отрязаха ДБ и ИБГНИ за предизборна коалиция

От "Продължаваме промяната" не изключват общи действия след изборите

21.09.2021 | 13:37 Редактор: Тодор Петров

Бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков отклониха предложението на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" за явяване на изборите с общи листи. Те обаче не изключват общи действия след изборите. 

Вече официално "Продължаваме промяната" ще се яви на изборите като коалиция на партиите "Волт" и "Средна европейска класа".

Петков обоснова решението с думите, че хората трябва да имат цялата палитра от политически сили, от които да избират на вота на 14 ноември. Петков и Василев ще се срещнат с Мая Манолова и Христо Иванов, за да обсъдят общи политики.

"Разговорите започнаха, след като служебните министри сдадоха мандата. Развиха се доста бързо, тъй като имаме огромно припокриване на идеите. Кирил Петков беше един от хората на протестите на "Росенец" миналата година, комуникирали сме и покрай Корал. Всичките решения за листите ще се взимат от коалиционен съвет, така че тепърва ще се обсъжда реденето на листите. Това не е важно толкова – реденето на листите. По-важно е хората, които влизат в листите, да са почтени, да са хора, които могат да допринесат за развитието на държавата", заяви лидерът на "Средна европейска класа" Константин Бачийски.  

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Монев
преди 2 години
Уважаеми г-н Петков и г-н Василев,създатели на най новият политически проект у нас!Моля ви запазете меда в "кацата"чист,не допускайте да попаднат в него "примеси", които ще му развалят естествения вкус! Сигнализирай за неуместен коментар