Ивет Горанова: Ще предам на бъдещите полицаи уменията си по лична защита

Златната ни медалистка вече е преподавател в Академията на МВР

20.09.2021 | 19:29 Редактор: Елеонора Танева

Олимпийската шампионка по карате от игрите в Токио Ивет Горанова влиза в редиците на МВР. Днес на официална церемония вътрешният министър Бойко Рашков ѝ връчи договора за назначаване. Горанова ще работи в академията на МВР. Тя ще обучава служители и студенти по бойни и приложни изкуства.

"Ще ги направи не чак олимпийци нашите служители, но да ги доближи до нивото на световния спорт. Те поне да имат самочувствието, че са обучавани от шампион", заяви Бойко Рашков.

В успеха е убедена и самата Ивет.

"Ще се опитам да покажа моите знания и да им предам това, което аз знам. Ще се опитам да ги мотивирам да са вдъхновени и ще им предам моите умения по лична защита, което е много важно за служителите на МВР, да могат да реагират бързо и правилно", каза Ивет.

Тя е категорична - каратето учи на самоконтрол и самодисциплина, което е важно не само в спорта, но и в живота. А олимпийският медал ѝ отваря много врати. 

"Олимпийски медал, това ми беше най-голямата мечта и нямаше друга, която да се сравни с нея, това беше втората, която изчакваше първата да се сбъдне", добави олимпийската медалистка.

Сега ще съчетава два сериозни ангажимента – работата в Академията и професионалната си спортна кариера, за да прославя България. 31:13 

"Разбирам, че вече нося огромна отговорност в много сфери, не само в спортната ми кариера, и се старая да се представям добре на всяко едно ниво", добави Горанова. 

Но изпитва и малко тъга, защото в Париж, на следващите Олимпийски игри, спортът карате няма да е включен.

"Все пак аз сбъднах мечтата си, но искам да покажа, че тази олимпийска титла не е била случайна и да завоювам втора, още има шанс нещата да се променят", надява се златното ни момиче. 

И продължава устремено напред. Следващата ѝ голяма цел е световното първенство в Дубай след месец и половина, където ще се бори за световната титла. Защото вярва, че няма невъзможни неща. 

"Олимпийският медал, не само златния, отваря много врати, които преди това не си имал възможност да осъществиш. След този олимпийски медал животът ми се промени", каза още Ивет Горанова. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК