Полицейски произвол в Благоевград: Имало ли е насилие срещу клиенти на заведение?

Сдружението на заведенията и БАЗ поискаха да бъде уволнен дисциплинарно директорът на полицията в града

20.09.2021 | 13:52 Редактор: Жаклина Иванова

Да бъде уволнен дисциплинарно директорът на полицията в Благоевград. Това поискаха от Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията. Поводът – полицейски произвол, според тях, при проверки на заведения за спазване на Ковид мерките. От полицията, обаче, отрекоха.

На видеоклип, разпространен в интернет, се вижда мъж, който е на земята, а около него стоят полицаи. Случаят е от съботната вечер, когато в Благоевград се провежда съвместна акция на МВР, РЗИ и НАП.

Според ресторантьорската организация, жертва на полицейски терор са станали клиенти, собственици и управители на заведения. А видеото било доказателство за насилие от страна на органите на реда. От полицията, обаче, категорично отрекоха, като посочиха, че мъжът от клипа е бил във видимо нетрезво състояние.

"Той се е държал агресивно, неуважително и неправомерно спрямо служителите. Същият не е изпълнил полицейско разпореждане, като е нарушил неприкосновеността на полицейски служител. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, като са му поставени белезници. Използване е физическа сила само за това", посочи заместник-директорът на ОД на МВР-Благоевград комисар Стоян Маламов.

Освен мъжа от клипа, задържан е още един човек, който си е позволил да дава нареждания на служителите на реда.

"Той им пречи да си изпълнят разпорежданията. Тръгва да им казва да пуснат лицето, което са задържали", уточни още комисар Маламов.

По време на проверката са съставени 69 акта за административно нарушение. 58 от тях са били на клиенти на заведенията за неспазване на необходимата физическа дистанция, упомената в заповедта на здравния министър.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бачо
преди 2 години
Никой бизнес не може да е само на печалба. Ресторантьорите да си поемат рисковете! Сигнализирай за неуместен коментар