Трифонов изригна: Лъжа е, че ИТН е виновна за това да няма правителство

"ИТН беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност", посочи лидерът на партията

19.09.2021 | 14:13 Редактор: Жаклина Иванова
Трифонов изригна: Лъжа е, че ИТН е виновна за това да няма правителство

Слави Трифонов отново изрази мнението си в социалните мрежи. Този път лидерът на ИТН изтъкна, че те не са виновни, че в два парламента не се сформира кабинет.

"Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието. Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват. Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство, е лъжа. А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек", се посочва в поста на Трифонов.

"Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината. А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия “Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание. Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство, бяха “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”, подчерта лидерът на ИТН.

“Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство. “Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според Конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите. И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш", изтъкна Трифонов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
nedialkovtodor@abv.b
преди 1 месец
Какво си искал, а к8акво е станало не е важно, а какъв е резултата? Жалко, не разбра, че да управляваш фирма не е същото, като в политиката. Съмнявам се, това някога да осъзнаеш, това си ти! Да играеш със съдбата и въжделенията на суверена означава да изпаднеш в забвение! Жалко, много жалко не за теб, а за нас , които хранехме надежда! Сигнализирай за неуместен коментар