Жителите на Айтос отново на протест с искане за изграждане на обходен път

Те скандираха "Всеки ден ще е така", "Стига жертви" и "Тировете вън"

19.09.2021 | 14:33 Редактор: Жаклина Иванова

И днес жителите на Айтос излязоха на протест с искане да бъде изграден обходен път около града. Напрежението в града ескалира, след като в понеделник при катастрофа загинаха баща и двете му деца, а 17-годишно момче беше тежко ранено.

Десетки хора блокираха пътя около обяд, пресичайки пешеходната пътека. Те скандираха "Всеки ден ще е така", "Стига жертви" и "Тировете вън". Точно на обяд жителите на Айтос отдадоха почит към загиналите с минута мълчание.

В протеста се включиха и близки на загиналите и на пострадалото момче. Хората заплашват ежедневно да блокират наричаната от тях "отсечка на смъртта", докато институциите не вземат мерки и не се изведе тежкият трафик извън града. Според местните кръгово движение и светофар няма да решат проблема, тъй като камионите често са претоварени и спирачките им могат да откажат.

"Онези, горе в парламента, да спрат да се карат помежду си. Не знам какво толкова не могат да разделят. Незабавно да вземат мерки за този път", сподели братът на загиналия Нури Хамди Джелил.

"Това е безкрайно неуважение от страна на държавата към жертвите, към тези дечица, които загинаха. И до ден днешен няма някакво решение – заобиколен маршрут през най-тесните улички на града минават в момента товарните автомобили. И това е при положение, че сме крайно възмутени в момента и целият град протестира", каза Камелия Генова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК