Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR: Отказах на Борисов да съм кандидат за президент на ГЕРБ

"Не бива да е партиен кандидат, Цачева беше грешка", смята президентът в периода 2012-2017 г.

18.09.2021 | 13:31 Редактор: Тодор Петров

Росен Плевнелиев е отказал на ГЕРБ да бъде техен кандидат за президент. Държавният глава в периода 2012-2017 година е провел телефонен разговор с бившия премиер Бойко Борисов. В предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR Плевнелиев остро разкритикува изтичащия мандат на президента Румен Радев.

"Преди два месеца се обадих на Бойко Борисов. Говорихме си честно и откровено, казахме си аргументи защо той не може, защо аз не мога", сподели Плевнелиев. 

Той вижда като неуспешна стратегията на лидера на ГЕРБ да се изправи в президентска битка с Румен Радев. Според него предложеният кандидат на бившите управляващи задължително трябва да бъде надпартиен.

"И тук може ГЕРБ да допуснат стратегическа грешка както с Цецка Цачева, която беше добър човек, но не и кандидат. Не бива да е партиен кандидат, трябва да е широкоскроен кандидат", заяви Плевнелиев пред Ганиела Ангелова.

Амбиция да управлява президентът Румен Радев. Това видя Росен Плевнелиев зад появилия се нов политически проект на Асен Василев и Кирил Петков.

"Целта от една страна - американците казват да има къде да отиде, защото той няма да иде в БСП", смята президентът 2012-2017 г.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Проблемът не е, че се пускат имена, а както се разбра от реакцията на Петър Стоянов, никой не е говорил с него за това. Е, кой тогава го пуска и защо Борисов трае, а не изясни ситуацията? Стоянов би била достойна кандидатура, но няма за кого. Борисов пак ще излюпи някоя смешка, защото не ги разбира тези неща. Така не се прави! Можеше да потърси Ирина Бокова, акад. Близнашки или Валерия Велева, защо не, или някой десен човек, който стои достолепно, но натикан в ъгъла. Леле, колко сме се изчерпили Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 3
future
преди 2 години
Няма никакво значение кой ще бъде избран за президент на предстоящите президентски избори, защото който и да бъде избран, той за много кратко време ще остане на този пост. Предстои ядрена война, започната от Русия срещу САЩ , след което много скоро диктаторския режим ще бъде сразен, а това означава нови избори в България, избори без комунисти, турци и ци..гани. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 4
Деливерски
преди 2 години
Преди години,Б.Борисов,в своя си стил и начин на говорене,заяви:Ще се кандитатирам за президент на следващите избори.Те дойдоха.Къде си смелчаго,къде ти остана онова говорене през рамо?За десетина дни,вестоносците на герб,споменаха една дузина от кандидати за "Дондуков"-2.Всеки по умен,измисля причина и се измъква като мокра връв.Когато днес Р.Радев, се гордее с 66-% подкрепа дадена му от обикновените българи,то всеки решил да му е опонент,ще изгори още на 14-ноември! 66% за Р.Р. 15.3% за Б.Б. Сигнализирай за неуместен коментар