Хладен уикенд, на места с валежи и гръмотевици

Максималните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса

18.09.2021 | 07:10 Редактор: Десислава Атанасова
Хладен уикенд, на места с валежи и гръмотевици

В събота облачността ще е по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места ще има валежи, главно след обяд в отделни райони придружени с гръмотевици.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 24 до 29 градуса, в крайните южни райони до 30,31 по Черноморието до  25,27. 

По Черноморието ще има значителна облачност, с валежи в следобедните часове. Вятърът  ще бъде от североизток.  Максималните температури на въздуха ще бъдат от 25  до 28 градуса. Морската вода е с температура от  22 градуса по северното крайбрежие, до  23, 24 градуса по южното. Вълнението  ще бъде слабо, височина на вълните до метър и половина, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В неделя западният вятър ще подгони облаците на изток. Следобед и през нощта, срещу понеделник, ще превали, по-интензивно в Югозападна  и Югоизточна България.

В понеделник и вторник ще бъде хладно, с разкъсана облачност и превалявания в Северна България и по Черноморието. На юг от Бургас валежите ще бъдат по-интензивни.

В  сряда ще бъде ветровито и хладно с температури от 19 до 25,26 градуса.

В четвъртък западният вятър ще погни облаците над Черно море и над страната валежи не се очакват. В петък ще има повече слънце и чувствително ще се затопли като слънчевото и топло време ще продължи и през почивните дни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК